Menu

Turbonegro

Turboneger, på engelsk bedre kjent som Turbonegro, er et norsk hardrock/punk-band fra Nesodden, Akershus. Gruppen ble dannet i 1989 av Rune Grønn, Pål Bøtteger Kjærnes og Thomas Seltzer. De valgte selv å kategorisere musikken sin for «deathpunk», men regnes også under kategoriene hardrock og punk rock. Den aller første opptreden bandet hadde var på Ungdomshuset i København i mars 1989, og i april hadde de sin første konsert hjemme i Norge.

Turboneger holdt lenge på som et slags undergrunnsband, og oppnådde mange tilhengere under denne perioden. Disse tilhengerne ble kalt Turbojugend. I denne perioden ga bandet ut albumene Ass Cobra i 1996 og Apocalypse Dudes i 1998. Dessverre varte det ikke lenge før bandet ble oppløst; dette skjedde etter Hans-Erik Dyvik Husbys heroinsammenbrudd under deres Europa-turné i 1998.

Det så lenge ut som om dette var det siste verden fikk se av Turboneger, men skjebnen hadde andre planer. De ble heldigvis gjenforent igjen i 2002, og samme år opptrådde de på Quartfestivalen. Året etter, i 2003, gikk singelen Fuck the World fra det nye albumet Scandinacia Leather rett til værs på hitlistene i Norge. Bandet mottok Spellemannsprisen i 2003 og Alarmprisen i 2004 for dette albumet, begge var under kategorien rock. Dette er dog ikke de eneste prisene fra denne perioden; de vant beste liveband på både Alarmprisen 2003 og 2004, og Gammleng-prisen i klassen rock i 2006.

Dessverre sluttet vokalisten Hans-Eik Dyvik Husby i bandet i juli 2010, etter å ha vært et fast medlem i 17 år. Selv om Husby sluttet betydde ikke dette slutten for bandet. Sommeren 2011 returnerte bandet, denne gangen med Tony Sylvester som vokalist og en helt spesiell Turbojugend-tilstelning i Hamburg. Året etter kom albumet Sexual Harassment.

Medlemmene

Turboneger består av seks musikere:

Det er også verdt å nevne litt om Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent under navnet «Hank von Helvete», som var bandets vokalist fra 1993 til 2010. For mange var det kanskje han som definerte Turboneger, og gikk ofte på scene i bar overkropp og med kraftig ansiktsmaling.

Selv om alle bandets medlemmer utenom to har blitt byttet ut, har nivået på bandet alltid holdt seg på topp. Turboneger lover publikum det beste showet de kan tenke seg og er fortsatt like lite redde for å si sin mening.

Diskografi

Privacy Policy