Menu

Little Dragon

Det svenske elektromusikkbandet ble dannet i Gøteborg i 1996. Bandet består av Yukimi Nagano på vokal, Erik Bodin på trommer, Fredrik Källgren Wallin på bass og Håkan Wirenstrand på keyboard.

Bandet ga ut sin debutsingel Twice/Test i 2006. Året etter signerte bandet med det britiske plateselskapet Peacefrog Records og ga ut sitt debutalbum i august samme året. Deres andre album, Machine Dreams, kom ut 2 år etter debutalbumet og fikk svært gode kritikker. Det tredje albumet fulgte samme mønster, og ble gitt ut 2 år etter det andre. Dette albumet ble kalt Ritual Union, og ble ranger som nummer 41 på “Rolling Stone list of the 50 Best Albums of 2011”, samt 31. plass på Clash sin liste over Top 40 Album i 2011.

Nabuma Rubberband brøt mønsteret, og ble gitt ut i 2014. Dette albumet ble rost opp til skyene, og ble nominert til beste danse/elektroalbumet på den kjente Grammy Awards. Bandets siste utgivelse var 14. april 2017.

Musikken deres er unik og original, med den skjønne harmonien mellom Naganos stemme og musikernes instrumenter vil du falle for bandet fra den første tonen. De har et unikt og energisk live show som fanger publikum. De har samarbeidet med flere kjente artister som “Big Boi”, “The Gorillaz” og “SBTRKT”. Det er blitt sagt at Little Dragon lager popmusikk for personer som tror de hater popmusikk.

Historien om Little Dragon

Som tidligere nevnt, ble Little Dragon dannet i Gøteborg i 1996. Yukimi Nagano gikk første år på videregående da hun møtte tredjeklasseelevene Fredrik Wallin og Erik Bodin. Disse tre begynte deretter å møttes etter skolen for å spille sanger fra “De La Soul”, ‘”A Tribe Called Quest” og “Alice Coltrane”. Navnet, Little Dragon, kom fra de små raserianfallene Nagano fikk under innspillingene i studioet. “Det er overdrevet, men det er også noe sannhet i det,” har hun selv fortalt.

Sammen har bandet vært på turné rundt omkring i Europa. De har også lagd musikkvideoer for sangene Test, Twice, Constant Surprises, After the Rain og Fortune. Musikkvideoen til sangen Twice ble produsert av den prisvinnende regissøren Johannes Nyholm. Sangen har også blitt brukt i TV-serier som “Grey’s Anatomy”, “90210”, “Revenge”, “The Vampire Diaries” og “Being Mary Jane”, i tillegg til de to filmene “I Will Follow” og “Magic Magic”.

Little Dragon ble valgt av “Beyond Race Magazine” som en av de 50 voksende artistene i 2009, noe som resulterte i et oppslag i bladet og en eksklusiv spørsmål-og-svar-runde på bladets hjemmeside. Bandet har deltatt på albumet Plastic Beach av bandet Gorillaz i 2010. Det var faktisk vokalisten Damon Albarns kone som foreslo samarbeidet, og det ente med at Little Dragon ble med på to sanger, Empire Ants og To Bring, i tillegg til å bli med på Gorillaz Escape to Plastic Beach Tour.

Det fjerde studioalbumet, Nabuma Rubberband, ble sluppet 12.mai 2014, med Klapp Klapp som albumets hovedsingel. Dette albumet var inspirert av Janet Jacksons rolige sanger. Albumets andre singel gjorde sin debut på “BBC Radio 1” 8. april 2014. Albumet fikk svært gode kritikker, og de ble nominert til Best Dance/Electronic album under Grammy Awards.

Little Dragon har nok ikke tenkt å gi seg helt enda, og ga ut sitt femte studioalbum, Season High, 14. april 2017. De elsker livet med bandet og turneene, både oppturene og nedturene, de lever og ånder for sitt band. Du skal ikke være overrasket om du finner de rundt omkring på forskjellige festivaler i løpet av sommeren.

Diskografi

Studioalbum

Remixalbum

Privacy Policy