Menu

Hvordan komme seg til Holmenkollen?

Du har booket billettene og alt er klart. Hele vennegjengen gleder seg til festivalen. Da gjenstår det bare en viktig ting, hvordan kommer dere frem til festivalområdet? For at du og dine venner skal få den beste opplevelsen på Kollenfest er det viktig at alt går som planlagt og uten noen uønskede problemer. Derfor har vi ordnet en oversikt til deg med alle transportmulighetene, så kommer du deg trygt og sikkert frem. Her skal du nok klare å finne en transportmetode som passer deg.

Kollenfest blir arrangert i Oslo, på Holmenkollen, som kanskje er mest kjent for sin årlige skifestival og har plass til over 30 000 festivaldeltakere. Her finnes en rekke transportmetoder som T-bane, bil eller rett og slett til fots. For langveisfarende finnes det gode alternativer for å komme seg til Oslo, mange velger nok å ta fly, og det er en rekke transportmetoder fra flyplassen inn til Oslo sentrum.

T-bane

T-bane er nok den enkleste, billigste og ikke minst mest miljøvennlige måten å komme seg til Holmenkollen på. Det går hyppige T-baneavganger fra tidlig på morgenen.

For å komme deg til Kollenfest tar du T-banens linje 1 mot Frognerseteren og går av på Holmenkollen stasjon. Derfra er det bare ca. 300 meter å gå. Veien er enkel og oversiktlig, bare følg skiltingen fra stasjonen, og du kommer til å finne frem uten problemer.

Husk at du må kjøpe billetter på forhånd hvis du ønsker å reise med T-banen. Du kan kjøpe billetter på www.ruter.no.

Til fots

Hvis du ønsker å gå til Holmenkollen tar det ca. 1,5 time fra Majorstuen. Du følger Slemdalsveien opp til Slemdal, derifra går du videre opp Frognerseterveien til Besserud stasjon, som ligger ca. 1 km fra arenaen. Skal du tilbake, går du samme vei. Er det fint vær er det ikke noe problem å velge denne transportmetoden.

Med bil

Det blir dessverre begrenset med parkeringsmuligheter i Holmenkollen under festivalen. Velger du å bruke bilen, bør du parkere i nærheten av en T-banestasjon på linje 1 for å sikre deg en ledig plass. På grunn av den begrensede parkeringsmuligheten kan det være lurt å velge noen av de andre nevnte transportmetodene, så slipper du unna det verste kaoset.

Er du fra andre steder enn Oslo?

Mange av dere kommer sikkert fra andre plasser rundt omkring og behøver, som alle andre, å komme dere til vårt festivalområde. NSB har togruter fra sentrale og viktige byer inn til hovedstaden. Det går tog i fra Bodø i nord, Trondheim i midt, Åndalsnes i nordvest, Bergen i vest, Stavanger i sørvest, Kristiansand i sør og Halden i sørøst, så her skal det være noe som passer for enhver. Det går også tog i fra Göteborg i Sverige. Mer info om de forskjellige togavgangene og billetter se www.nsb.no.

Noen av dere velger nok å ta fly to Oslo via flyplassene Rygge, Torp eller Gardemoen. Her finnes det egne transportmetoder inn til sentrum fra de ulike flyplassene. Flytoget er blant annet et av de mest populære valgene og går direkte fra Gardemoen til Oslo S. Mer informasjon om transportmetodene finner du på de respektive flyplassenes hjemmeside. Når du har kommet deg til sentrum av Oslo tar det bare en halv time med t-bane opp til Holmenkollen stasjon.

Privacy Policy