Menu

Den Svenska Björnstammen

Den svenska björnstammen er en relativt kjent svensk musikkgruppe som kommer fra Norrköping. Bandet så dagens lys i 2001, og det ser ikke ut som om de har tenkt å gi seg med det første. De har solgt til seksdobbelt platina, og har over 30 millioner streams på Spotify. Til tross for at de ble dannet i 2001 ga de ikke ut sin første låt før i 2008, og debutalbumet kom først i 2012.

I 2010 skrev bandet under en kontrakt med plateselskapet Pope Records, som har en egen distribusjonsavtale med Universal Music Group. Universal Music Group er et av verdens 3 største plateselskap, og etter oppkjøpet av BMG Music Publishing i 2007 ble de verdens største musikkdistributør. Året etter slapp de låten Vart jag mig i världen vänder, som steg rett opp til plass nummer en på Sveriges toppliste for singler, og fikk høye plasseringer på både iTunes og Spotify.

Bandet går under sjangeren elektropop, pop og techno. Elektropop, også kjent som synthpop, ble utviklet fra bruken av synthesizer. Utenom bruken av synthesizer blir også trommemaskiner ofte brukt. Sjangeren ble for alvor kjent på 1980-tallet, da disse instrumentene ble lettere å få tak i for “vanlige”. Kjente artister som har brukt denne teknikken er A-ha, Tomboy, Ultravox, Madonna og Kylie Minogue. Den svenska björnstamman har kombinert bruken av synthesizer med den mer allmenne sjangeren pop. For en ekstra piff i musikken bruker bandet techno.

I 2010 var gruppen ett av tre band som gikk videre til finalen i musikkonkurransen “Metro On Stage”. Under kåringen P3-Guld 21. januar 2012 vant bandet to priser, den ene for årets nykommer og den andre var årets låt med låten Vart jag mig i världen vänder.

Historien om Den Svenska Björnstammen

Gruppen ga ut sin debutlåt, Nytt lego, på Youtube under sin egen kanal, Norrkopingskonsthallen i mai 2008. Det tok dem bare to år å få skrevet kontrakt med plateselskapet Pope Records. Bandet gjennomførte en rekke festivalopptredener, blant annet spilte de på Arvikafestivalen og Peace and Love. De fikk raskt stor oppmerksomhet etter at de slepte et luftskip med bandets logo og navn over festivalområdet.

Den Svenska Björnstammen fikk sitt gjennombrudd i 2011 med låten Vart jag mig i världen vänder, som fikk første plass på Sveriges toppliste for singler og høye plasseringer på iTunes og Spotify. Den foregående singlen, Svalkar vinden, har også klatret høyt opp på Sveriges toppliste for singler. Samtidig som de slapp sitt debutalbum, Ett fel närmare rätt, ga de ut en 30-minutters dokumentarfilm der flere av albumets låter høres. Debutalbumet fikk gode kritiker fra flere kjente musikkritikere, og bandet ble kalt “musikals korrekt men samtidig helt utsparkene musikk.”

Høsten 2013 ble låten Svalkar vinden brukt i reklamefilmer for Tivo. I januar 2014 var bandet klar med to nye singler, Hatar allt og Långsamt, som var en forsmak på deres nye plate som ble sluppet i april samme år. Platen fikk denne gangen navnet I förhållande till. Den 27.mai 2015 slapp Den Svenska Björnstammen singlen Förlåta eller svika, som var en liten trailer for albumet Country, som kom ut samme år.

Diskografi

Album

Singler

 

Privacy Policy