Menu

Sivert Høyem

Sivert Høyem er en kjent norsk sanger, født og oppvokst i den lille bygda Kleiva utenfor Sortland i Vesterålen. Han flyttet senere til Oslo for å satse på musikkarrieren. Han er nok kjent for de fleste som vokalisten i rockebandet Madrugada. Madrugada vant flere Spellemannspriser, og dro på en rekke turneer i Norge og Europa. Etter at bandet ble oppløst i 2007, som følge av gitarist Robert Burås død, har Høyem hatt stor suksess som soloartist og som medlem av The Volunteers, som han ga ut album med i 2006. Som soloartist har Høyem gitt ut sju album og flere singler/EP-er.

Madrugada

Madrugada var Høyems springbrett til berømmelse. Bandet ble for alvor kjent i Norge sent på 1990-tallet med debutalbumet Industrial Silence. Da hadde de holdt på siden 1993 under navnet Abbeys Adoption. Medlemmene av bandet var Sivert Høyem på vokal, Frode Jacobsen på bass og Robert Burås på gitar. Bandet fikk en tragisk, men rørende slutt, som begynte med Burås dødsfall 12 juli 2007. Etter dødsfallet bestemte Høyem og Jacobsen seg for å gjøre ferdig albumet, de fleste av gitarriffene var jo allerede spilt inn. Albumet fikk en påfølgende turne, her var det Burås venn Alex Kloster-Jensen og bandets venn Cato Thomassen som spilte gitar. Madrugada holdt sin aller siste konsert i Oslo Spektrum den 15. november 2008. I 2010 ble samlealbumet The Best Of Madrugada sluppet, og denne spesielle platen inneholdt en helt spesiell låt; All This Wanting To Be Free, som omhandler hvordan bandet taklet det tragiske dødsfallet som rammet de en sommerdag i 2007.

Solokarriere

De siste årene har Høyem hatt stor suksess med sin solokarriere. Han har gitt ut album som Ladis and Gentlemen of the Opposition (2004), Moon Landing (2009), Long Slow Distance (2011), Endless Love (2014) og Lioness (2016). Under sine soloprosjekt bruker han et eget band, kalt Sivert Høyem Band, som består av Cato Salsa på gitar og keyboard, Børge Fjordheim på trommer og tamburin, Rudi Nikolaisen på bass og Christer Knutsen på gitar og keyboard.

Han har også formet bandet the Volunteers sammen med Cato Salsa på gitar og keyboard, Børge Fjordheim på trommer, Rudi Nikolaisen på bass, Kalle Gustafson Jerneholm på bass og Christer Knutsen på gitar og keyboard. Sammen ga de ut albumet Exiles i 2006 og dro på turne i mai 2007. Dette var ikke den siste turneen, i desember 2009 reiste hele bandet ut på enda en turne. I april 2012 annonserte Høyem på et radiointervju på «Rock Show» radio i Hellas at det ikke kom til å bli noe nytt albumet med the Volunteers.

En helt spesiell drøm

Det har alltid vært en helt spesiell drøm som har stått i hjertet til Høyem i mer enn 15 år; å få spille konsert i et 2000 år gammelt amfiteater på Akropolis i Athen. Denne drømmen gikk endelig i oppfyllelse høsten 2016. På to utsolgte konserter samlet han 10 000 greske fans i Herod Atticus Odeon. Denne konserten, som han holdt sammen med sitt faste band, gjestevokalist Marie Munroe og et norsk strykkvartett, har blitt forevigegjort på film og et live-album. Under konserten spilte han klassiske låter fra hele sin karriere, med hovedvekt på sitt eget solomaterial, men det glimter også av flere Madrugada-klassikere. Det er ikke små artister som har fått holde konsert i det berømte amfiteateret; listen inneholder navn som Frank Sinatra, Sting og Luciano Pavarotti.

Privacy Policy